Tandhygienist ger förebyggande vård i Solna

Att gå till en tandhygienist är att göra något åt problemen innan de uppstår. Det räcker inte med att bara borsta tänderna, man behöver se över dem och ta bort tandsten. Det kan man göra i Solna.

En tandhygienist är på många sätt den som gör att man inte får några problem när det är dags att gå till tandläkaren. Går man på regelbundna besök så håller munnen sig så frisk att tänderna också gör det.

Det finns många sätt att ta hand om sin mun som man kanske inte känner till. Det är också väldigt individuellt vad man behöver för vård. Tandsten är väl det vanligaste problemet som de flesta har och som man inte kan gnugga bort med tandborsten.

Det är därför man känner sig “nystädad” i munnen när man varit hos sin tandhygienist i Solna. Med moderna, smärtfria metoder tar de bort beläggningar på tänderna och man får en fräsch känsla.

En tandhygienist kan göra tänderna vitare

Tänder är ju väldigt utsatta och påverkas mycket av vad vi äter och dricker. Det kan också göra att tänderna blir missfärgade, men det går att ta bort.

Med en enkel metod tar man bort tandsten. Efter det brukar man polera tänderna. Det gör att ojämnheter där det kan samlas bakterier försvinner. Tänderna blir glänsande och vitare och det bidrar till den “nystädade” känslan.

Vill man få ännu vitare tänder kan man också bleka dom. En tandhygienist arbetar professionellt med den sortens blekning som inte skadar tänderna utan bara gör dom vita och fina.