Tjäna pengar på människors nyårslöften

Som personlig tränare hjälper du människor att hitta formen, men också motivationen till att träna. Många människor som har svårt att komma igång med träningen blir hjälpta av en egen PT.

Det är inte lätt att komma i form. Varje år lovar tusentals människor att de ska börja träna och må bättre, men det är få som orkar hålla i disciplinen en längre period. Det kan dock hjälpa att ha en personlig tränare, även kallad PT. Det duger dock inte med vem som helst. Att din kompis följer med till gymmet och ropar åt dig att komma igen och orka mer är inte den rådgivning du behöver. Du behöver professionell kompetens som hjälper dig ta fram ett personligt träningsprogram och blandar detta med rätt dos av motivation. Men den kunskapen kommer inte automatiskt. En PT måste utbildas formellt för att kunna arbeta med det hen ska på ett säkert och framgångsrikt sätt.

Utbilda dig till personlig tränare

För dig som är träningsintresserad och vill hjälpa andra människor att nå resultat kan det vara en bra idé att överväga att utbilda dig till personlig tränare. Är det en sak som är säker är det att du kommer ha kunder så att det räcker och blir över. Inte minst i samband med att det blir nytt år och alla avlägger nyårslöften om att komma i form. Du kommer antagligen mellan varven vara hatad av dina kunder, men det innebär bara att de jobbar hårt. I slutändan kommer de vara evigt tacksamma för dina insatser. Läs mer om PT på denna sida: ptdistans.nu